tisdag 13 december 2011

13 december i Brisbane

Nu ar det bara en dag kvar i Brisbane. Vi har packat en stund pa morgonen. Till frukosten sjong vi Sankta Lucia. Efter frukost tog vi en tur till Queensland University (QU). Det ar ett jattestort universitet med tiotusentals studenter. Hakan sag att campusen mycket passande heter St Lucia. Pa QU matade vi faglar och en odla (bearded dragon). Nagra gass var lite aggressiva och barnen blev lite radda. Efter att ha matat faglarna gick vi till en annan sjo. Dar fanns det sotvattensskoldpaddor. De trodde att vi skulle mata dem, men da var maten tyvarr slut!

På eftermiddagen var Håkan och jag med David till sjukhuset. De nya röntgenbilderna visade att benet börjat läka!!!!! Istället för att ge oss en remiss till Sydneys Fracture clinic (som var mycket komlpicerat att göra) så tog man bort Davids höga gips och gipsade om benet under knät. Sedan sågades gipset upp och är nu ihoptejpat. Detta ska hålla tills vi kommer hem. Jag tror att de tyckte att det var OK eftersom jag kunde meddela att vi har en läkartid hemma i Sverige redan den 30 december. Tack Sussi för hjälpen med det! Det var skönt för David att inte behöva oroa sig i förväg för att såga upp gipset. Nu ställdes han inför fullbordat faktum.

På kvällen blev det en till tur till Sushi station. Vi åt alla mer än vi borde och Stina plockade friskt fat från bandet.




2 kommentarer:

  1. Fantastiskt att sitta på lunchen och läsa vad ni gjort under dagen. Att ni hunnit fira lucia och er dag kommit lite längre än min, här hemma. Ingen snö här men snart ska väl julkänslorna komma hoppas jag. Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Roligt att följa er resa! Idag har vi firat "Lucia" på förskolan här hemma. Barnens sång var entusiastisk och fantastisk. Det vackra vinterlandskap vi hade igår har idag förvandlats till en blöt "snö-sörja". Perfekt snögubbe-väder! Barnen jobbade energiskt och vi gjorde två snöhästar och några snögubbar. Kramar till er alla. Marie

    SvaraRadera