Vinbärsbladssaft1 Omgång2 l Svartavinbärsblad 2 l Vatten 2 1/2 kg Socker 3 Citroner 50 g Citronsyra Skölj bladen och lägg i en stor bunke. Koka upp vattnet och rör ner sockret. Borsta citronern väl, och skär dem i skivor och lägg tillsammans med bladen i bunken. Häll över sockerlagen och citronsyran. Täck bunken och låt stå svalt i fem dygn. Sila bort blad och citron, och fyll på rena flaskor. |
Fyrabarnsmamma som bloggar om det som händer i mitt och familjens vardagliga liv.
torsdag 20 juni 2013
Vinbärsbladsaft
Nu har saften dragit i fyra dagar. Eftersom jag inte har tid att ta hand om saften i morgon blev det i dag istället. Smakar lite grann som fläderblomssaft. Jag använde blad från både röda- och svartavinbärsbuskar. Jag har nog mindre mängd socker än i receptet. Planerar att frysa in lite av saften för att den ska hålla längre. Här kommer receptet:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar